Falafel de Lentejas al horno

Falafel de Lentejas al horno

Hey everyone, it is Jim, welcome to our recipe page. Today, I will show you a way to make a distinctive dish, Falafel de Lentejas al horno. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit tasty. This will be really delicious.

Falafel de Lentejas al horno is one of the most favored of current trending foods on earth. It is simple, it is quick, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. They are nice and they look wonderful. Falafel de Lentejas al horno is something which I have loved my entire life.

Many things affect the quality of taste from Falafel de Lentejas al horno, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Falafel de Lentejas al horno delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this recipe, we have to first prepare a few components. You can cook Falafel de Lentejas al horno using 10 ingredients and 12 steps. Here is how you can achieve that.

Ingredients and spices that need to be Prepare to make Falafel de Lentejas al horno:

  1. 300 grs lentejas
  2. 1 cebolla
  3. 4 dientes ajos
  4. 1 manojo perejil
  5. 1 manojo cilantro
  6. 3 cucharadas Baharat o "7 especias árabes"
  7. 1 cdta sal
  8. 1 cdta bicarbonato de sodio
  9. 1/4 taza pan rallado
  10. Agua (cantidad necesaria)

Steps to make to make Falafel de Lentejas al horno

  1. En una olla profunda poner en remojo las lentejas la noche anterior, que el agua sobrepase tres dedos sobre los granos. Remojar mínimo 12 horas.
  2. Precalentamos el horno a 180°C
  3. Pasadas las 12 horas de remojo, filtrar y lavar nuestras lentejas, que ya estarán tiernas y habrán duplicado su tamaño. Pasarlas por un colador para retirar el exceso de agua y dejar hasta que escurran muy bien. Reservamos.
  4. En un procesador de alimentos colocamos las lentejas por porciones, hasta lograr una mezcla gruesa, NO UNA CREMA. Es importante que nuestras lentejas queden trituradas no licuadas.
  5. De la misma manera procesamos la cebolla, las hojas de perejil y cilantro y los ajos hasta obtener una mezcla gruesa y homogénea, que añadiremos a las lentejas trituradas.
  6. Amasamos ambas mezclas hasta unificarlas, agregamos el pan rallado y el Baharat, si en este momento la masa está muy seca agregamos un poco de agua hasta que la mezcla no se pegue en nuestras manos y sea moldeable para hacer croqueticas con consistencia.
  7. Tomamos pequeñas cantidades de la mezcla formamos una bolita con nuestras manos y aplastamos hasta lograr una mini hamburguesa de lenteja.
  8. Barnizamos con aceite una bandeja y vamos colocando nuestros falafel.
  9. Llevamos al horno y al cabo de 10 minutos ya deben estar de un color dorado oscuro, damos la vuelta hasta completar la cocción. Este proceso debe durar entre 20 y 30 minutos, dependiendo de cada horno.
  10. Sacar del horno, dejar reposar y servir acompañado de una rica crema de garbanzos "Hummus" o una fabulosa salsa de yogurt griego.
  11. Busca en mis publicaciones las recetas del Baharat o 7 especias, la crema de Garbanzos y la salsa de yogurt griego
  12. Buen Provecho!!!👩‍🍳 @azucarmorenah

As your experience and also self-confidence grows, you will locate that you have a lot more all-natural control over your diet and adjust your diet to your individual tastes in time. Whether you intend to offer a dish that makes use of less or even more ingredients or is a little more or less zesty, you can make straightforward changes to accomplish this goal. Simply put, start making your recipes on time. As for fundamental food preparation abilities for beginners you don't require to discover them but only if you understand some easy cooking strategies.

This isn't a total overview to fast and simple lunch dishes but its great food for thought. Hopefully this will get your creative juices moving so you can prepare delicious meals for your family without doing way too many heavy meals on your journey.

So that's going to wrap this up with this exceptional food How to Prepare Award-winning Falafel de Lentejas al horno. Thanks so much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

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