Lentejas estofadas

Lentejas estofadas

Hello everybody, it's me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, we're going to prepare a special dish, Lentejas estofadas. One of my favorites. This time, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

Lentejas estofadas is one of the most well liked of current trending foods on earth. It is simple, it's quick, it tastes yummy. It's enjoyed by millions daily. They're nice and they look wonderful. Lentejas estofadas is something which I've loved my whole life.

Many things affect the quality of taste from Lentejas estofadas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas estofadas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Lentejas estofadas is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this recipe, we must first prepare a few components. You can have Lentejas estofadas using 12 ingredients and 8 steps. Here is how you can achieve it.

#cookpadmycook Desde niña me han encantado las lentejas. Es uno de mis platos preferidos e incluso en verano las como bien. Espero que os guste la receta (seguramente sea muy parecida al resto, pero la comparto igualmente ^^).

Ingredients and spices that need to be Get to make Lentejas estofadas:

  1. 300 gr lentejas
  2. 1 chorizo mediano
  3. 1 morcilla (cebolla o arroz)
  4. Panceta fresca o curada (si usáis curada cuidaos con la sal)
  5. 2-4 Salchichas frescas
  6. 4 Patatas pequeñas
  7. 3 zanahorias
  8. 1/2 cebolla
  9. Sal
  10. Laurel
  11. Aceite de oliva
  12. Agua tibia

Instructions to make to make Lentejas estofadas

  1. Primero hay que lavar bien las lentejas y las dejamos a un lado.
  2. A continuación, troceamos la cebolla y en una olla con aceite la pochamos a fuego medio. Mantendremos el fuego medio durante el resto de la cocción. En mi caso la poché de más porque me gusta el sabor cuando queda más hecha.
  3. Seguimos con las zanahorias. Después de pelarlas, las partí a la mitad. Se puede trocear en más partes, pero si a alguien no le gusta encontrársela y la va a apartar, mejor la echamos algo grande y así no se tira.
  4. Después llega el turno de añadir la carne: la panceta, las salchichas y el chorizo, al que habremos pinchado un poco para que suelte jugo. Dejamos que se hagan bien y marcamos un poco.
  5. Por fin llega el momento de añadir las lentejas que lavamos en el paso 1. Rehogamos un poco con el resto de los alimentos que tenemos en la olla y después echaremos agua tibia o algo caliente hasta que cubra, pero nunca fría que se asustan y no quedan muy bien.
  6. Ahora tendremos que estar muy pendientes para que no se peguen. A medida que se vaya consumiendo el agua, iremos añadiendo poco a poco. También echaremos el laurel. Se irá cocinando a fuego medio. La tercera vez que hayamos añadido el agua, podremos echar las patatas pequeñas. Si no son patatas pequeñas, partirlas en algún pedazo para aseguraros que se cocinan bien.
  7. Iremos probando a cada ratito que añadamos agua para ver cómo van las lentejas (si están duras o no) y también para ver el punto de sal. Cuando estén casi listas (esto es, al dente) echaremos la morcilla, también pinchada, a 30 minutos aproximados de acabar el estofado. Se la echamos al final y no al principio para evitar que pueda romperse.
  8. El paso más importante. ¡Servir y disfrutar!

As your experience as well as confidence expands, you will find that you have extra all-natural control over your diet as well as adjust your diet regimen to your individual tastes gradually. Whether you wish to offer a dish that makes use of less or more active ingredients or is a little bit basically hot, you can make simple adjustments to attain this objective. Simply put, begin making your dishes in a timely manner. When it comes to standard food preparation skills for novices you do not require to discover them however just if you understand some easy cooking methods.

This isn't a total guide to quick and also very easy lunch recipes but its excellent food for thought. Ideally this will certainly get your imaginative juices moving so you can prepare tasty dishes for your household without doing too many square meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this special food Easiest Way to Make Any-night-of-the-week Lentejas estofadas. Thank you very much for your time. I'm confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Don't forget to save this page in your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Lentejas estofadas (con mucha chicha)

Empanadas de lentejas 🇦🇷